A biztonságos webtárhely bérlés a gördülékeny üzlet egyik alapfeltétele.

Mivel nagy értékekkel dolgozom, ezért mindig ott lebeg a fejem fölött Damoklész kardja. Akinek sok pénz fordul meg a kezében, az sokat is veszíthet. Az én szakmámban ezzel nagyon fontos tisztában lenni. A bevétel nem egyenlő a profittal. Csak akkor tud a vállalkozás jól működni, ha az ember nagyon figyel a biztonságra és minden körülmények között a lehető legfelelősebben dönt. Akár még webtárhely bérlés témában is.

Nemrég járt le a szerződésem a régi tárhelyszolgáltatónál, ahol a céges weboldalaimat kezeltem. Úgy döntöttem, hogy egy teljes, nagy felújítást csinálok ezen a téren. Már több, mint 5 éve egy helyen voltunk, ezért sok-sok lejárt és felesleges adat maradt a tárhelyünkön, a honlapoknak sem ártott volna a megújulás, ráadásul az igényeink és a technika is kezdte meghaladni a meglévő szolgáltatónk kapacitásait, úgyhogy végül hosszú nézelődés után a Rackforest nevű tárhelyszolgáltató céget választottam.

Szempontok a mérlegeléshez

Tudtam, hogy olyan tárhelyszolgáltató céget szeretnék, amelyik jó ár-érték aránnyal dolgozik.Számomra ez azt jelenti, hogy nem csak tárhelyet bérelek tőlük, de segítenek annak a használatában is. Ennél a cégnél ez sima ügy, mert van például Softaculos telepítő, ezzel pedig még én be tudom állítani a tartalomkezelő rendszereket. A szervereken cPanel fut, ezt is jól ismerem, szerintem az egyik legjobb interfész az ilyesmihez. Nem vagyok nagy mágus, ami a szoftverek kezelését illeti, de ezt még én is tudom használni.

A másik, ami számított, hogy a tárhely kezelni tudja az e-mail fiókokat is. Sok szolgáltató van, aki limitálja, hogy hány fiókom lehet. Itt nincs ilyen, így minden domainemet és a hozzá tartozó e-maileket is úgy tudom kezelni, ahogyan arra szükség van. Ez nagyon sokat jelent, mert számomra ez teszi egyszerűbbé az adminisztrációt és így lehetek biztos benne, hogy minden partnerem választ kap a megfelelő kérdésekre.

A legfontosabb viszont az volt, hogy a cég tegyen meg mindent a biztonságért. Itt pedig ez is teljesült: olyan védelmi mechanizmusokat használnak, amelyek megvédik a modern tartalomkezelő rendszerek sebezhető pontjait, ráadásul nem csak a webes támadások ellen, hanem a rendszerszintű hackerkedés ellen is védik a tárhelyemet.

webtárhely bérlés

Mit jelent ez az én oldalamon?

Számomra az, hogy a tárhelyszolgáltatóm jól működik, azt jelenti, hogy

  • Versenyelőnyöm van. Gyorsabb az oldalam, tehát szívesebben rangsorolja előre a Google, ráadásul sokkal profibbnak is hat az ilyen tárhelyen üzemelő weboldal.
  • Gyorsulnak a folyamataim. Ha például a webáruházban valaki a kosarába tesz valamit, nem kell másodperceket várni, hogy egy-egy oldal betöltődjön. A egész folyamat megvan pillanatok alatt. Ez pedig nagyon sokat jelent.
  • Zöldebben működik a weboldalam. Vagyis a modern szerverek kevesebb energiát használnak fel, mint a régi, kevésbé korszerű tárhelyek.
  • Nem kell félnem, hogy a tárhely elérhetetlenné válik. Sokkal kevesebb a leállás, mintha egy rosszul karban tartott, vagy régi szerverparkot használnék.

Ezek mind-mind olyan dolgok, amiket én nagyon fontosnak tartok. Ma már a webdizájn annyira kiforrott dolog, hogy akár laikusként is lehet szép és vizuálisan megragadó weboldalt készíteni egy kis utánajárással. De ha a technika nem áll készen egy honlap üzemeltetésére, a végeredmény nem lesz tökéletes. Márpedig az én területemen ennél kevesebbel nem szabad beérni.