A klímával való fűtés is jó befektetés

Közel áll az érdeklődésemhez a gazdaság, a takarékosság és a pénzügyek. Mindig szerettem tudatosan bánni a pénzzel, ahol tudok, spórolok, nem költök pénzt fölösleges dolgokra. Viszont azokon a területeken, ahol számít a minőség, nem sajnálok többet szánni a vásárlásra. A különböző befektetéseket is hasznos dolognak tartom, így nem zárkózom el a tartós termékektől, amiknek az értéke idővel csak nő, mint például arany ékszerek vagy valódi bőrből készült kiegészítők.

Egy lakástakarékpénztárnak köszönhetően mára eljutottam odáig, hogy vegyünk a barátommal vidéken egy saját lakást, ahova beköltözhetünk együtt és önálló életet kezdhetünk. A lakótelep, ahol a lakás található, még a rendszerváltás előtt épült, az időszakra jellemző felszereltséggel és kialakítással. A barátom is hasonló érdeklődésű, mint én, gazdasági szakot végzett az egyetemen, így tökéletesen megértjük egymást e téren.

Közös megegyezés alapján úgy döntöttünk, hogy felújítjuk egy kicsit a lakást. Először is a régi, alig karbantartott gázkonvektorokat akartuk lecserélni, mivel egyikünknek sem a szíve csücske ez a nem túl biztonságos, zajos és néha kellemetlen szagú fűtési eljárás. Mivel panelházban lakunk, olyan megoldást kellett találni, ami a többi lakással és a ház adottságaival kompatibilis.

Mivel közeledett a tél, sürgősen megoldást kellett találnunk. Emiatt gyakorta nézegettük az interneten, milyen lehetőségek merülnek fel fűtésügyben. Az egyik fórumon rátaláltunk a nekünk való modern, praktikus megoldásra: a klímával való fűtésre. A fűtésnek ez a típusa rendkívül jó befektetésnek bizonyul, mivel hosszútávon gazdaságosabb, mint a gáz használata. Tovább is léptem a következő lapra, rákerestem a „fűtő klíma árak” kulcsszavakra, hogy több információhoz jussak ezzel kapcsolatban.

Így jutottam el egy webshopra, ami részletesen leírja, hogyan is működik a klímával való fűtés. Ezenfelül hatalmas választékban kínálnak klímaberendezéseket, ráadásul a fűtő klíma árak nem is olyan vészesek, mint amire számítottunk. A lakásunkban egy nagyobb és egy kisebb szoba található, ezekben két nagyobb teljesítményű készülékre lesz szükség, míg a konyhába és a fürdőszobába elegendő lesz egy-egy kisebb.

A két hálószobába kiválasztottunk Cascade Vision 5,3 kW fűtőteljesítményű készüléket. Télen is alkalmasak a fűtésre, mivel egészen -22 fokig maradéktalanul működnek. A termékkel 5 év garancia jár. Különleges paraméterei, hogy intelligens előmelegítés, automatikus újraindítás, turbó funkció és gyerekzár is található benne, ami a későbbiekben jól jöhet.

Ami a két kisebb klímaberendezést illeti, a Fisher Summer nevű 2,9 kW-os készülékre esett a választásunk. Ez egy digitális kijelzővel és kikapcsolható kijelzőpanellel ellátott, növelt hatékonyságú porszűrőt tartalmazó készülék.

Mind a négy gépet megrendeltük házhozszállítással, ami pár munkanapon belül meg is történt és a cég segített üzembe helyezni a készülékeket.

Most már nyugodtan nézünk elébe a télnek, hiszen az új fűtő klímáink kiválóan működnek. Nagyon könnyen szabályozhatóak, dinamikusan fűtenek és még a levegőt is szűrik. A lakás többi részét is felújítottuk, abszolút korszerű, dizájnos otthont varázsoltunk belőle.