Apaként is meg kell felelnem, nem csak befektetőként

Érdekes történetet fogok most elmesélni, legalábbis biztosan lesznek olyanok, akik kötekedni fognak a meglátásaimmal és elképzeléseimmel. Van két gyönyörű eladósorban lévő lányom. Legalábbis azok voltak még nemrég, de egy kisideje már mindketten el vannak jegyezve. Nem akarom, hogy azt gondoljátok, hogy olyan apa vagyok, aki minél hamarabb meg akar szabadulni a lányaitól, főleg, hogy már mindketten egyetemet végeztek és az idősebb már megél a saját lábán is. De egyedülálló apaként mégiscsak az volt mindig az álmom, hogy oltárhoz kísérhetem őket, aztán meg persze az unokákra is nagyon várok. Ez pont olyan, mint egy befektetés: ha vannak gyerekeid és unokáid, lesz, aki gondodat viselje öreg korodban. És úgy érzem, hogy én megérdemlem ezt, hiszen egyedül felneveltem őket.

A tavaly nyáron több esküvőbe és nagyobb ünnepségre is hivatalos voltam, szóval úgy döntöttem, hogy megpróbálom elcsalni magammal a lányaimat is, hogy ismerkedjenek. Úgy éreztem, hogy a gyönyörű gyermekeimnek gyönyörű ruha jár, így vállaltam, hogy az összes összejövetelre külön-külön ruhát vásárolok nekik, hogy ne érezzék magukat rosszul ugyanabban a koktélruhában vagy estélyiben.

Mivel egyedül neveltem fel a két lányt, így eléggé otthon voltam a divat terén, kiskoruktól fogva nagyon sokáig én vásároltam nekik ruhát. Ebből a gondolatból kiindulva arra jutottam, hogy meg is veszem nekik a ruhákat és kész tények elé állítom őket. Éreztem, hogy odáig lesznek a koktélruhákért és nem fognak tudni nemet mondani. Mivel épp egy zsúfolt időszakom volt, több futó ügyet is intéztem, így a titkárnőmtől kértem egy kis segítséget, aki előállt egy online ruhaüzlettel, ahol aztán bőven válogathattam alkalmi- és koktélruhából.

Mondom, hogy volt tapasztalatom már ilyesmiben, tehát nem jöttem zavarba a sok lehetőségtől. Ismertem, hogy melyik lányom mit szeret, és mit nem, tudtam, hogy mi az, amit egyikük sem viselne, szóval másfélóra válogatás után sikerül kiválasztanom négy négy ruhakölteményt.

Amikor megmutattam a lányokkal, hogy mivel készültek, el voltak ájulva az ajándékaiktól. Habár idősebb lányom kissé rám szólt, hogy nem kellett volna megzsarolnom őket a ruhákkal, hiszen anélkül is szívesen elkísértek volna az ünnepségekre, de végül is nagy volt a boldogság.

Nem akarom azt mondani, hogy a ruha teszi az embert, hiszen a lányaim kócosan, pizsamában is gyönyörűek, de az biztos, hogy a ruhák, amiket választottam kiemelték őket mindegyik alkalommal a tömegből. Annyira, hogy végül mindketten találtak egy-egy fiatalembert, akivel végig táncolták az éjszakát, és ahogy a filmekben is lenni szokott, eljegyezték egymást (persze azért nem egyből másnap). Hálás vagyok a titkárnőmnek, hogy megmutatta nekem ezt a szuper női ruha webshopot, úgy tűnik, hogy jó befektetés volt, hiszen egy hónap múlva kettős esküvőn leszek örömapa. A lányok pedig szintén hálájukat fejezték ki egy hatalmas csokor virággal a titkárnőmnek, hiszen azóta mindketten beleszerettek a webshopba.