Arany mellett fektess be napenergiába

Sok előnye van annak, ha valaki aranyba fekteti pénzét, és ennek az egyik oka az, hogy a jövőben az arany ára emelkedni fog. Mint minden dolog esetében, ha a kereslet nő, akkor az áremelkedés is végbemegy.

Az arany pedig korlátozott kínálattal rendelkezik, mivel korlátozott mennyiségben van meg a természetben is. Korlátozott kínálat és nagyobb kereslet, megegyezik az arany megnövekedett árával. Ellentétben az aranyláz korszakával, amikor az aranyat nagy mennyiségben találták meg például akár a folyókban is, az elmúlt évtizedben nem találtak jelentős új aranybányákat.

Az aranybányászok továbbra is a meglévő és a szomszédos helyszíneket bontják, de nincs elég új felfedezés a kereslet kiegyensúlyozására. Ez a kínálati kényszer végül is hatással lesz az árra. Különösen akkor, ha a devizapiacok bármilyen pánikba kerülnek.

Hasonló oka van annak, hogy érdemes átállni a napenergiára, és ez kapcsolatban van a nem megújuló energia forrásokkal is. Mik a fosszilis tüzelőanyagok? A fosszilis tüzelőanyagok, mint ahogyan azt a neve is sugallja, a növényi és állati fosszíliák származékai, amelyek több millió évesek. Ezek elsősorban a bomlott növények és a karbon korszak állataiból származnak. A három tüzelőanyag-forrás, azaz a szén , a földgáz és az olaj / kőolaj segíti a mai világ energia- és villamosenergia igényeinek kielégítését. Az energia iránti kereslet soha nem fog csökkenni. Az ipari forradalom megkezdte ezt az utat, és még mindig folyik.

A fosszilis tüzelőanyagok az a fő energiaforrás, amelyet ma a világban használnak. De a túlfogyasztás komoly környezetvédelmi kérdésekhez vezethet, mint például a levegőszennyezés . A fosszilis tüzelőanyagok a szén-dioxidot, a nitrogén-dioxidot, a kén-dioxidot, a szén-monoxidot stb. szabadítanak fel, amelyek súlyos és veszélyes következményekkel járhatnak az élőhelyekre. Ezek nem megújuló energiaforrások, mivel fosszíliákból származnak, és nem lesznek elérhetőek a teljes felhasználásuk után. A források korlátozottak, és gyorsabban kimerülnek.

A nem újrafelhasználható energiaforrások a közeljövőben kimerülnek . A fosszilis tüzelőanyagok nem minősülnek megújuló energiaforrásoknak, mivel a mennyiségük is korlátozott. Valójában a következő 50 évben várhatóan elfogynak. Emellett a fosszilis tüzelőanyagok kialakulása évekig tart, ami azt jelenti, hogy lebontásuk után újabb 60 évet kell várnunk, hogy újakat alakítsunk ki. A környezetszennyezés a fosszilis tüzelőanyagok egyik legnagyobb hátránya. Ismert tény, hogy a fosszilis tüzelőanyagok égetésénél kibocsátott szén-dioxid a globális felmelegedésért felelős elsődleges gáz. A föld hőmérsékletének emelkedése a jég sapkák megolvadását, az alacsony fekvő területek elárasztását és a tenger szintjének emelkedését eredményezte. Ha ezek a feltételek továbbra is fennállnak, a Földünk élővilága a közeljövőben komoly következményekkel szembesülhet.

A napelemek és a napenergia ezzel szemben megújuló energiát biztosít.

A napelemek olyan elektronikus eszközök, amelyek a napfényt közvetlenül villamos energiává alakítják át. Ma ez az egyike a leggyorsabban növekvő megújuló energia technológiáknak, és készen áll arra, hogy jelentős szerepet játsszon a jövőbeli globális villamosenergia-termelésben.

A napelemes napenergia létesítmények kombinálhatók, hogy villamos energiát biztosítsanak kereskedelmi méretben, vagy kisebb otthonokban. A napenergia használata a mini-hálózatok tápellátásához kiváló módja annak, hogy a villamosenergia-hozzáférést olyan emberek számára is biztosítsák, akik nem élnek a villamosenergia vezetékek közelében, különösen a fejlődő országokban, amelyek kiváló napenergia erőforrásokkal rendelkeznek.

A napelemek gyártásának költsége az elmúlt évtizedben drasztikusan zuhant, így nemcsak megfizethető, hanem gyakran a legolcsóbb villamosenergia-forma. A napelemek élettartama körülbelül 30 év, és a gyártás során használt anyag típusától függően különböző előnyökkel rendelkeznek.

Tudtad, hogy a napenergiába való befektetéssel évente több tízezer forintot takaríthatsz meg? Könnyűnek hangzik, de az igazság az, hogy a napenergia okos, hosszú távú befektetés mindenki számára, főleg azoknak, akiknek fontos a Föld megmentése is. De mielőtt még valaki belevág ebbe a befektetésbe, jobb, ha utánanéz a dolgoknak, és inkább előre határozza meg, hogy a napelemek felszerelése az otthonára ténylegesen megéri-e a pénzt.

Hogyan állapítható meg, hogy a napenergia megéri-e konkrétan a te számodra. Ahogy elkezdi felfedezni a napelemek nyújtotta lehetőségeket, abban néhány kérdés merülhet fel, annak tekintetében, hogy van-e értelme a napenergiának.

Gondolj csak bele abba, hogy egy átlagos háztartás mennyit fizet a villamos energiaért? Általában az otthonok számára a jelenlegi villamosenergia- számla a legnagyobb tényező annak meghatározásában, hogy mennyi pénzt takarít meg a napenergia telepítésével.

Ez azt jelenti, hogy a magas villamosenergia-árakkal rendelkező lakástulajdonosok azok, akik a legtöbbet megtakarítják az otthoni napenergia használatával. De mennyibe is kerül a napelem rendszer? A telepítési árak jelentősen változnak attól függően, hogy az illető milyen napenergia társaságot választott, és a telepített berendezések ára is különbözhet. Míg az olcsó napelemek a pénz megtakarításának legegyszerűbb módját jelentik azoknak, akik épp ezen akarnak spórolni, ha valaki mondjuk abban gondolkozik, hogy 20 éven keresztül mennyi lesz a megtakarítások összessége, ha főleg napenergiát használ, az gyakran magasabb lesz, ha magas színvonalú berendezésekbe fektet, és nem a legolcsóbbat veszi. Érdemes némi időt fektetni abba, hogy áttekintse az összes napelem rendszer lehetőséget, és megtalálja az ár és a minőség megfelelő kombinációját az otthona számára.

Hogyan finanszírozza a napelemes rendszerét? Akár megvásárolja, akár bérbe veszi a napelemeket, az jelentős hatással lesz a rendszer hosszú távú értékére.

Megéri a napelemeket felszereltetni az otthonára, ha nem lakik a napos területeken, például délen? Míg a napenergia rendszerek szeretik a napfényt, akkor meglepődhet, hogy megtudja, hogy nem kell napsütötte délnyugaton élnie, hogy sok megtakarítást érjen el a napelemek felszerelésével. A legnagyobb telepítők általában nem kínálják a legjobb árat
A nagyobb nem mindig jobb mantra az egyik fő oka annak, hogy határozottan arra ösztönözzük a lakástulajdonosokat, hogy minden napelemet figyelembe vegyenek, nem csak a márka, amely elég nagy ahhoz, hogy a legtöbb reklámért fizessen. Az amerikai kormány közelmúltbeli jelentése szerint a nagy telepítők 2000 és 5000 dollár között drágábbak, mint a kis napenergia-vállalatok . Ha a napenergia nagy telepítői közül néhányat kínál, győződjön meg róla, hogy hasonlítsa össze azokat az ajánlatokat a helyi telepítők árajánlatokkal, hogy ne fizesse túl a napenergiát. Az összes napelem rendszer lehetőség összehasonlítása fontos. Egyes szerelők nem csak magasabb árakat kínálnak, hanem kevésbé hatékony napkollektoros opciókkal rendelkeznek, amelyek jelentős hatással lehetnek a rendszer villamosenergia termelésére. A különböző gyártók felkutatásával összehasonlíthatja a költségeket és a megtakarításokat.

Számos változót kell figyelembe venni ahhoz, hogy a piacon megtalálják a legjobb napelemeket. Míg egyes panelek nagyobb hatékonyságúak, mint mások, a csúcsminőségű napenergia berendezésekbe történő befektetés nem mindig eredményez nagyobb megtakarítást.

Ha mindemellett még több pénzt akarsz spórolni, akkor nézz utána, hogy napelem rendszer támogatás tekintetében még milyen lehetőségek vannak. Ugyanis az állam is támogathatja az ilyen beruházásokat.