Az alkoholizmus testi következményei elég riasztóak tudnak lenni

a befektetési tanácsadó egy olyan munka, amit nem lehet félvállról venni, lelketlenül csinálni, legalább is szerintem. Persze mindenki másként gondolkodik, mindenki másként csinálja, éppen ezért vagyunk olyan sokfélék, De amikor valakin az alkoholizmus testi következményei már olyan erősen kezdenek megmutatkozni, hogy lassan ügyfél közelébe se nagyon lehet engedni, akkor ott bajok vannak, nem is kicsik. Ha valaki túl régóta űz egy szakmát, akkor elkerülhetetlenül benne van a kalapban a kiégés veszélye, pláne, ha valaki lelkiismeretesen csinálja, de mindenféle kikapcsolódás nélkül. Az egykori mentorom is ilyen: látástól vakulásig dolgozott, mindent beleadott, szépen meg is gazdagodott belőle. De ezt a tempót nem lehet az örökkévalóságig tartani, és ha mellette iszik is, akkor a szervezet egy idő után bizony benyújtja a számlát.

Mit mondjak, elég rossz érzés ilyen ramaty állapotban látni azt, akitől annak idején mindent tanultam. Pályakezdőként mindenki kap maga mellé egy mentort a cégnél, ahol dolgozom, és szerencsésnek mondhatom magam, mert megkaptam a létező legjobbat. Igazán beszédes, hogy az ipsének háza, kocsija, nyaralója lett a munkájából, és állítólag még befektetni is maradt valamennyi, mindezt úgy, hogy sosem csinált semmi törvénytelent. Egyszerűen annyira jó megérzései voltak mindig is, és annyira nagy hatással tudott lenni az ügyfelekre, hogy szinte elvarázsolta őket. Azonban amikor a felesége elhagyta, teljesen összetört, és a munkába is belekeseredett. Nem arról van szó, hogy látványosan romlottak volna az eredményei, hiszen azok továbbra is megütötték a mércét, ellenben sokkal kevésbé volt aktív, ráadásul sokszor nem lehetett róla megállapítani, hogy éppen józan-e vagy sem. Azonban amikor az alkoholizmus testi következményei is elkezdtek jelentkezni nála, akkor már mindenki tudta, hogy baj van. Az igazgató is többször behívta és elbeszélgetett vele, de amennyire én hallottam, az is szóba került, hogy elbocsájtják. Az pedig gyakorlatilag a halálos ítélete lett volna.

alkoholizmus testi következményei

Úgy döntöttem, hogy a saját kezembe veszem az ügyet, és elkezdtem nyomozgatni, hogy mit is lehet kezdeni valakivel, akin az alkoholizmus testi következményei már ilyen erősen előjöttek. Próbáltam olyasmit találni, ami nem a hónapokig tartó, hosszadalmas, klasszikus elvonó, hanem valami újítóbbat, valami hatásosabbat. Igazából a legtöbb helyen csak a régi vágásúról esik szó, azonban többször belefutottam egy magánklinika ajánlójába. Mikor már a többedik helyen bukkant elő, akkor már nem bírtam a kíváncsiságommal, muszáj volt megnéznem, hogy mit is jelent ez valójában. Mind megtudtam, ez egy családi tragédiából kinőtt családi vállalkozás, ahol terápiás módszerekkel gyógyítják az alkoholistákat. Ez teljesen új volt nekem, úgyhogy kicsit elkezdtem utánajárni, elolvasni amit találtam, és sokkal szimpatikusabb volt, mint bármi, amivel korábban találkoztam. Annak ellenére is, hogy megkérik az árát, még ez kecsegtetett a legtöbb reménnyel. Ráadásul mindössze egy szűk hónapot vesz igénybe a kezelés, tehát nem kell fél évet bent tölteni.

Végül az igazgatót is beavattam a dologba, akiről kiderült, hogy egyáltalán nem akarja elveszíteni egykori mentoromat, de a fenyegetőzésen kívül nincs más eszköze. Éppen ezért örült annyira a felfedezésemnek. Azt mondta, minden további nélkül elengedi az öreget arra a hónapra, sőt, még örül is neki, hogy végre pihen kicsit. Gyakorlatilag évek óta semmi másból nem áll az élete, mint a munkából és az ivásból. Ráadásul mind a kettőt kezdi túlzásba vinni, hiszen a teljes kimerültségen túl az alkoholizmus testi következményei is szemmel láthatóak rajta. Végül behívatta őt is az irodájába, és együtt előadtuk a tervet. Szegény egészen könnyekig meg volt hatva, és megígérte, hogy minden tőle telhetőt meg fog tenni, hogy végre visszatérjen az élők közé. Annál is inkább, mert így, hogy egyedül maradt, már semmi más nincs neki. Elszomorító, hogy hogy juthat valaki idáig, de ha a szándék megvan, akkor az első lépés már meg is történt.