Az arany mellett egy mobil tartozék is jó ajándék lehet

Kiskorától kezdve nevelem a fiamat a pénzzel való helyes bánásmódra. Hogy a pénzért meg kell dolgozni, hogy meg kell becsülni, nem mindegy, hogy mire költjük. Tudatosan kell vásárolni, hiszen minden vásárlással egy bizonyos céget támogatunk, így kontrollálni tudjuk, hova megy a pénz. És persze mindig mérlegelni kell, mire van az embernek igazán szüksége és mi az, ami felesleges.

Azt is hangsúlyoztuk neki a férjemmel, hogy milyen fontos, hogy mindig legyen tartaléka, erre jó a befektetés. Sok mindenbe lehet pénzt fektetni, ingatlantól kezdve a műtárgyakon át az állampapírokig. Mi leginkább mégis az aranyat kedveljük, mert annak biztos, hogy mindig lesz értéke. Ezért már kicsi kora óta, minden születésnapjára adunk neki egy darab aranyat. Van egy kis széfje, abban gyűjti a kis aranyrögöket, és már egész szép kis halom összegyűlt neki. Az arany mellé természetesen mindig kap valami mást is, aminek hasznát veszi a mindennapokban, vagy ami örömet okoz neki.

Tavaly mobiltelefont kapott a tizenkettedik születésnapjára, mivel úgy ítéltük, már elég idős hozzá, hogy saját mobilja legyen. Nagyon örült neki, azóta is egyfolytában azzal játszik, vagy cseveg rajta a barátaival. Eleinte okozott egy kis aggodalmat, hogy ennyi időt tölt a telefonjával, de aztán lassan enyhülni kezdett a lelkesedése, és ma már szerencsére nem ez a kizárólagos időtöltése.

Idén, úgy döntöttünk, valamilyen mobil tartozékkal lepjük meg születésnapjára. Sokat törtük rajta a fejünket, hogy mi is legyen pontosan az ajándék, mert ma már annyi féle mobil tartozék kapható. Valamilyen bluetoothos eszközre gondoltunk, aminek nem csak örülne, de praktikus is. Végül egy pár bluetoothos fülhallgató mellett döntöttünk, mert nemrég elkezdett önállóan zenét hallgatni, és így iskolából hazafele is tudná élvezni a kedvenc számait. Ez a fülhallgató azért praktikus, mert zsinór nélkül működik, így nagyon kényelmesen lehet viselni.

Mikor eljött a fiam születésnapja, a szokásos módon megünnepeltük az egész családdal, megrendeltük a kedvenc tortáját, aztán átadtuk az ajándékokat. Az aranyra persze már számított, de a mobil tartozék meglepte. Mint mondta, nem számított ilyen menő ajándékra tőlünk. Alig várta, hogy megmutathassa a barátainak az iskolában. Persze a lelkére kötöttük, hogy nagyon vigyáznia kell rá, ha nem használja, rögtön tegye el a tokjába, nehogy elkeveredjen. Szerencsére nagyon felelősségteljes fiú, így bíztunk benne, hogy nem veszti el az értékes ajándékot. Eddig még nem is csalódtunk.