Az igazi befektetés a kis összegekkel és odafigyeléssel kezdődik

Befektetési tanácsadóként azt kell, hogy mondjam, az embereknek fogalmuk sincs, hogy mibe fektessenek be komolyabb összegeket. A tapasztalatom azt mutatja, hogy sokat ábrándoznak, de a hétköznapi dolgaikra nem fordítanak kellő figyelmet. Ilyen például az egészségük vagy csak autójuk, amit minden nap használnak és benne ülve igenis ki vannak téve a balesetek veszélyének. Számtalanszor hívtam már fel ügyfeleim figyelmét arra, hogy aranyvásárlás helyett inkább nyissák fel a motorháztetőt és nézzék meg, hogy milyen állapotban van autójuk belseje. Az ilyen tanácsaimra általában meglepődve néznek, de ilyenkor mindig kemény érvekkel tudom alátámasztani az állításaim. Például, egyik ügyfelem bevallotta, hogy egy ideje recseg a váltója, amikor vált és egy kicsit nyekereg a felfüggesztés. A probléma forrása roppant egyszerű volt, a váltó kopott el, amin viszont könnyen lehet segíteni, mégpedig egy jó minőségű váltóolaj beszerzésével. Szerencsére már nem csak aranyat lehet online vásárolni, hanem autós termékeket is, többek között a fent említett váltóolajat. Azt is érdemes tudni, hogy ezek nem csak a kopásgátlásban hasznosak, hanem könnyít a váltókar mozgásán, még alacsony hőmérsékleten is, illetve meghosszabbítja az élettartamot.  Lehet kapni automata és kézi váltókhoz, sőt szervo kormányokhoz is! Mindig elmondom, hogy a nagy befektetések nem a nagy összegekkel kezdődnek, hanem a kis tételeknél, amik a mindennapjainkat könnyítik meg, ugyanis ha például nem figyelünk oda az autónkra, könnyen nagy költekezések közepette találhatjuk magunkat, miközben lehet, hogy azt a pénzt inkább félre szerettük volna tenni. Egy váltóolaj még mindig olcsóbb, mint hirtelen egy új autó, és azon kívül, hogy sok bosszankodással jár egy ilyen kiadás, folyton ugyanott találjuk magunkat.  Ha befektetésről van szó, mindig apró lépésekkel kell kezdeni, különben könnyen elcsúszhatunk. A pénzre vigyázni kell, ahogy autónkra, és természetesen a családunkra is.

Az internet is azért van (többek között), hogy könnyítsünk az életünkön, úgyhogy én azt szoktam javasolni, hogy amit lehet, azt rendeljük online, mert azzal is lehet spórolni – legfőképpen időt, amire az életünk során, mint befektetés tekintünk. A váltóolaj csupán egy apróság, de egyáltalán nem elhanyagolható, úgyhogy tessék belenézni a gépezetbe és meglátni, hogy mire lehet szüksége ahhoz, hogy minél tovább használhassuk. A mai váltóolajok amúgy is gazdaságosak, mert hosszú ideig hatásosak és meghosszabbított olajcsere periódust tesznek lehetővé. Ez a számunkra igazán kedvező befektetés!

Volt egy ügyfelem évekkel ezelőtt, aki a beszélgetésünk után úgy döntött, hogy nem is érdekli annyira az arany, inkább a családja biztonságába fektet, majd nemrégiben azzal hívott fel, hogy a tanácsomat követve, az apróságokra figyelve rengeteg pénzt spórolt, és többet tud olyan dolgokra költeni, amiket régen csak tervezgetett.