Befektetés a biztonságba

Vezetés közben mindig valamilyen rádiót hallgatok, és ahogy melegszik az idő, minden egyes plusz fokkal egyre több reklám harsogja, hogy 7 fok felett cseréljük le a téli gumikat nyárira a biztonságunk érdekében.
Amióta csak van saját autóm, mindig nagyon odafigyeltem rá, mivel járok. Az autó olyan, mint egy jó öltöny, bemutatja a tulajdonosát. Fontos számomra, hogy minden körülmények között kívül-belül kifogástalan legyen (reprezentatívnak és tisztának kell lennie), és ezzel párhuzamosan a funkcióját is maradéktalanul betöltse (legyen kényelmes és megbízható). Emellett természetesen legfontosabb a biztonság, mivel gyakran a családom is velem utazik a kocsiban.

Tekintve, hogy az autóm a mindennapjaimban sokszor betölti az iroda, nappali, kávézó, étterem szerepét is, ezért fontossá vált az is, hogy mindig az igényeimhez igazodjon. Nem tekintem családtagnak, mint sokan, de mindenképpen egyfajta befektetésként kezelem. Az alkatrészekből, kiegészítőkből is szeretek jó áron, jó minőséget vásárolni. Ámbár nem vagyok időmilliomos, de arra sohasem sajnálom az időt és energiát, hogy átbújjam adott esetben az összes nyári gumi akciót.

Számos előnye van annak, ha a szezonnak megfelelő gumit használjuk.
Az mindenki számára ismert, hogy jobb az úttartás, illetve hirtelen fékezés esetén hamarabb megállunk, ha télen téli, nyáron pedig nyári gumi van az autón. Az nem is kérdés, hogy a biztonságunkat a szezonnak megfelelő gumival garantálhatjuk a legjobban.
Az viszont nem mindenkinek jut eszébe, hogy ezzel akár még az üzemanyagon is spórolhatunk. Nekem is egy kollégám hívta fel a figyelmemet arra, hogy ha nagyobb hőmérséklet esetén is fent hagyjuk a téli gumit, akkor a nagyobb tapadás miatt mérhető különbség lesz a fogyasztás tekintetében. (Főleg, ha valakinek olyan nagyobb fogyasztású, benzines autója van, mint nekem.)
Már a biztonságunk is megéri a befektetést egy akciós nyári gumiba, a spórolás már csak hab a tortán.

A nyári gumi akció a gumisoknál kicsit olyan, mint egy unikornis. Sokan beszélnek róla, de még senki sem látta. Idén úgy döntöttem, hogy magam járok utána a dolognak, és az interneten keresek megoldást. Számítottam az éjszakába nyúló webes keresgélésre, amit majd a feleségem morgása zár több egymást követő estén is, de végül nagyon gyorsan találtam egy szimpatikus, felhasználóbarát oldalt,nyári gumi akcióval kapcsolatban. Mivel fontos számomra a minél kedvezőbb ár is a jó minőség mellett, ezért nagy örömmel töltött el, hogy ez a webshop ebben is verhetetlennek tűnt abban a gumi típusban, ami nekem kellett. Emellett a gyorsaságukat is üdvözöltem. Megrendeltem online a 4 db gumit, amit másnap már ki is szállítottak. A futárnak egyszerűen, készpénzben fizettem a vételárat átvételkor.

A tanulság, hogy unikornisok már pedig vannak, nyári gumi akciót találni nem lehetetlen, csak jó helyen kell keresgélni.