Beruházni nem csak aranyba és ingatlanba lehet, de motorkerékpárba is

Ha van félretett pénzünk, akkor szerintem okos dolog azt befektetni valamibe. Az aranyat általában a befektetők a jó inflációtűrése miatt választják. A 2008-as világválság is bebizonyította, hogy az aranyba érdemes fektetni, hiszen míg a pénzpiacok zuhantak, addig az arany árfolyama folyamatosan emelkedett. A mindig bizonytalan gazdasági helyzet miatt, ezután még többen kezdtek aranyba fektetni, így az ára is jelentős növekedésnek indult.

Sajnos én nem vagyok annyira tehetős, hogy jelentős aranykészleteket tudjak magamnak felvásárolni. Ha tehetném, persze ez lenne az első, viszont jelenleg nem tartok itt, és nem is úgy néz ki, mintha erre a közeljövőben lehetőségem adódna. Van persze néhány aranyékszerem, azonban azok nem képeznek jelentős értéket.

Az ingatlanpiac szintén egy olyan terület, ahol érdemes szétnézni, ha van az embernek egy kis félretett pénze. Az aranyon és az ingatlanokon kívül persze más értékekbe is érdemes beruházni.

Néhány napja összefutottam az egyik régi barátommal, Bencével, akivel egy községben nőttünk fel. A fickó motorokba fektet be. Németországból hoz be használt motorokat, kicsit kikupálja őket, és jóval drágábban itt eladja. Ért a kétkerekűkhöz, ügyes szerelő, könnyen meg tudja javítani a meghibásodásokat.

Bence mindig is egy nagyon jófej, jólelkű srác volt, és ez ismét bebizonyosodott. Felajánlotta nekem, hogy egy kiváló állapotban lévő, stílusos, biztonságos motort eladna nekem, azon az áron, amennyiért ő megvásárolta, még az útiköltséget se kellene állnom. Bence jól tudja, hogy gyermekkorunkban együtt álmodoztunk a motorokról, biztosak voltunk benne, hogy felnőttként együtt fogjuk szelni az utakat. Valószínűleg ezért ajánlotta fel a motort, tudta, hogy nem dúskálok a pénzben. A javaslat bár csábítóan hangzott, nem mondtam rá igent. A barátomtól gondolkodási időt kértem.

Másnap felhívtam Bencét, elmondtam neki, hogy még mindig csak tanakodok. Szeretnék motorozni, vágynék rá, viszont még a motoros jogosítványom sincs meg. Bence ekkor megkért, hogy menjek fel a közösségi oldalra, és nézzem meg, hogy mit küldött üzenetben. A virtuális postaládámban a https://motorjogositvany.com várt rám. Az oldalnak köszönhetően teljes belátást nyertem a motoros jogosítvány megszerzésének menetébe. Egyáltalán nem tűnt bonyolultnak, főként úgy, hogy az autós jogosítványomat már évekkel ezelőtt megszereztem.

Kifejezetten imponáló, hogy 2018-ban 10.871 ember szerzett motorjogosítványt, 472-vel többen, mint előző évben. Nem gondoltam, hogy ilyen hatalmas Magyarországon a motoros közösség. Erős vágy fogott el, hogy én is ennek a motoros közösségnek a tagjává válhassak, motoros találkozókra, felvonulásokra, bulikra járhassak.

A Bence által küldött weboldalnak köszönhetően azt is megtudtam, hogy az autós jogosítvány megszerzéséhez hasonlóan, a motoros jogsi esetében is több lépés vezet a végső cél irányába. Először egy elméleti tanfolyamot kell elvégezni, ami a KRESZ vizsgára készít fel. Meglepő, de egyben pozitív információ volt, hogy a legtöbb motoros iskola már az online felkészülés lehetőségét is biztosítani tudja. A KRESZ vizsgán való túljutás utáni két éven belül le kell tenni a forgalmi vizsgát. A rutinvizsgánál minden iskola biztosítja a megfelelő motort, de egyes iskolák még kedvezményt is adnak, ha saját motorral vizsgázol. Bence motorja tehát számomra a jogosítvány megszerzésének költségét is csökkentené. A végső megmérettetés a forgalmi vizsga, amely során be kell bizonyítani, hogy biztonságosan tudsz közlekedni a motoroddal mind a városi, mind az országúti forgalomban. Ezután már csak az elsősegély tanfolyamot kell elvégezni, persze csak azoknak, akiknek ez az első jogosítványa.

A https://motorjogositvany.com internetes oldal meggyőzött arról, hogy el kell fogadnom Bence ajánlatát. Úgy néz ki, hogy teljesülni fog a gyerekkori álmom.