Bizonyos befektetéseknél jó tisztában lenni a szerviz lehetőségével is

Bármilyen laptopot is vásároljon az ember, az általában mindenkinek nagy befektetést jelent. Még akkor is, ha olcsóbb árkategóriájút választ, hiszen akkor azt is épp hogy meg tudja engedni magának. Természetesen a legtöbb újan vásárolt laptopnak van legalább kettő, de jobb esetben három éves garanciája. De mi van, ha ez letelik, vagy ha használt laptopot vásárolunk. Jó tisztában lenni a lehetőségeinkkel, hisz így azonnal tudjuk, hogy hova forduljunk.

Itt megtekinthetitek a PcMentor árlista felsorolását, ahol külön vannak szedve a laptop szerviz árak, a számítógép szerviz árak és más díjak, mint például a távsegítség, szakvélemény vagy épp a szállítási díj. A különböző tevékenységekre rákattintva, például a laptop szerviznél a laptop memória bővítés, elő jön egy rövid leírás magáról a tevékenységről, aztán ír egy árintervallumot és meg is magyarázza, hogy mitől függ, hogy mennyibe fog kerülni. Majd fel van tüntetve a bevizsgálási idő és a javítási idő is külön. Ennyire átláthatóan még egy szerviz weboldalán sem láttam, hogy milyen tevékenységeket végeznek és mennyiért, ezért is ezt hoztam fel példának. Ráadásul egy külön menüpontban, a szolgáltatásoknál újból végig lehet nézni minden tevékenységet, ahol nagyon részletesen, lépésről lépésre leírják, hogy hogyan viszik véghez az adott javítást, bővítést, tisztítást és a többi.

Ezek a szervizelések újabb befektetésnek számítanak, de ha jó helyre visszük a laptopunkat és nem azt nézzük, hogy minél olcsóbban megússzuk, akkor még hosszú időre megnövelhetjük az élettartamukat. Például a PcMentor is végez laptop tisztítást, amit bizonyos időközönként mindenképp fontos elvégezni ahhoz, hogy jól működjön a gépünk.

Érdemes mindig a következőre gondolni: igen, most valóban itt hagyok tízezer forintot a szervizben, de ha ezt az összeget elosztom azokkal a napokkal, ameddig még használni tudom a laptopomat és jól működik, akkor abszolút ki jön a matek, megéri. Ráadásul a PcMentornál arra a tevékenységre, amit elvégeztek a laptopon, garanciát is vállalnak.