Egy online film adta az ötletet, hogy aranyba fektessünk

A férjemmel már jó ideje törjük a fejünket, mibe fektessük a pénzünket. Néhány éve mindkettőnknek elég jól fizető állása van, így egy ideje esedékes már elgondolkoznunk azon, hol lenne a tartalékunknak a legjobb helye. Még sosem voltunk azelőtt ilyen helyzetben, ezért sokáig tanácstalanok voltunk. Az ingatlannal törődni kéne, erre se időnk, se energiánk, az állampapíroknak pedig túl alacsony a kamata. Próbáltunk mindketten tájékozódni az interneten és ismerősöktől, de egyikünk sem ért a pénzügyekhez, ezért elég bizalmatlanok vagyunk.

Aztán egyik este épp otthoni filmnézős estre készültünk, és mivel egy ismerősünk ajánlotta az Arany című filmet Matthew McConaugheyvel, rákerestünk a mozi.ma oldalán, és elkezdtük nézni a filmet. Általában a mozi.ma oldalt használjuk online filmnézésre, mert rengeteg film elérhető onnan, ráadásul magyar szinkronnal. Azelőtt mindig sokáig tartott egy filmet megtalálni online, de a mozi.ma-val pofon-egyszerű. Csak beírjuk a film címét a keresőbe, és egy percen belül már kezdődhet is a mozizás.

Tehát néztük az Arany című filmet, ami egy üzletemberről szól, aki aranyat talál Indonéziában, és akkor beugrott az ötlet: aranyba kell fektetnünk! Hiszen annak mindig volt, és mindig lesz értéke, nem igényel törődést, mint az ingatlan, és nem az állam határozza meg az értékét. Így döntöttük el, hogy pénzünket aranyba fektetjük.

Lehet, hogy impulzívnak tűnik ez a döntés, de minket sokat húzott már ki a csávából egy-egy film megnézése. Sok döntésünket inspirálták filmek, és sok probléma megoldásában játszottak szerepet. Nemrég például a Gyagyás gyilkosságot néztük a mozi.ma oldalán, ami egy könnyű kis vígjáték egy házaspárról, akik belekeverednek egy gazdag férfi meggyilkolásának ügyébe. A filmet nézve ráébredtünk, hogy a mi kapcsolatunk sem tökéletes, és hogy mi sem fektetünk elég energiát bele. A filmbeli házaspárhoz hasonlóan mi is jó régen nyaraltunk, így elhatároztuk, hogy ezen a nyáron elmegyünk egy hétre Görögországba.

Szóval egy egyszerű filmnek hatalmas hatása lehet az ember életére. Mi pedig imádjuk a filmeket. Sajnos moziba járni nincs túl sok időnk, de ha tehetjük, megnézünk egy-egy filmet a mozi.ma segítségével. Az oldalon egyébként rengeteg sorozat is elérhető, így ha nincs energiánk egy teljes film megnézésére, csak választunk egy epizódot az egyik sorozatból. Nem mintha nem ragadnánk le egy-egy sorozatnál sokszor órákra. Szerintem mindenkivel előfordul, hogy nem bír leállni egy sorozattal, és egyik epizódot nézi a másik után. De azt gondolom, ez nem is baj, mivel ma már nagyon sok jó sorozat van, ami nem csak szórakoztató, de intellektuálisan is kielégítő.

Nem rég kezdtük el nézni például a Chernobyl című sorozatot, ami borzasztóan lebilincselő. A részekhez egyébként rengeteg link található a mozi.ma oldalon, angolul magyar felirattal, vagy magyar szinkronnal. Mindenkinek ajánlom, akit érdekel a történelem. Ez a sorozat például ráébresztett minket a férjemmel, milyen keveset tudunk a rendszerváltás előtti időkről, hiszen akkoriban még mindketten gyerekek voltunk. Csernobilról sem tudtunk sokat, azon kívül, hogy a történelem legnagyobb atomkatasztrófája volt. Most megfogadtuk, hogy többet fogunk olvasni a történelemről, és több filmet nézünk majd ebben a témában.

 Úgy gondolom, jó döntés volt aranyba fektetni a megtakarított pénzünket, és az sem baj, hogy ehhez egy film adta az ötletet. A filmek nagyon hasznosak lehetnek, ha egy döntés előtt állunk, vagy valamilyen nehéz szituációba kerülünk. Tanítanak minket, valahogy úgy, mint a könyvek. Éppen ezért sosem lesz elegünk a filmnézésből, főleg ha olyan könnyű ez, mint a mozi-ma-val. Mióta a filmek online elérhetőek, kicsit sem kell magunkat megerőltetni, hogy megnézzük valamelyiket. Egy okostévével pedig még kellemesebb lehet egy filmnézős este. Mióta van okostévénk, ki sem lehet minket robbantani előle.

Azt hiszem, az okostévé legalább olyan jó befektetés volt, mint az arany. Igaz, hogy nem olcsó mulatság, de rengeteg pénzt megspórolunk azzal, hogy sokszor ahelyett, hogy kimozdulnánk, és éttermekben és moziban költenénk el a pénzünket, inkább otthon maradunk, és filmet nézünk online. Az online filmnézés ugyanis nem kerül semmibe. És így több pénzünk marad olyan dolgokra, amik igazán fontosak, mint például a nyaralás Görögországban.