Így oldja meg a farsangi jelmezt a befektetési bankár anyuka

Ha az ember befektetési bankár, hajlamos megfeledkezni a magánéletéről olykor. A munka nagyon pörgős, és nagyon nehéz egyensúlyban tartani a dolgokat. Óriási koncentráció kell, de most legyünk őszinték, ki az, aki a mai rohanó világban mindent tökéletesen tud csinálni?

Mert persze az emancipáció igazi nyertesei nem a nők, erre már mindannyian rájöttünk. Ugyan annyit dolgozni, mint egy férfi, mellette gyereket nevelni és háztartást vezetni, nem mondanám, hogy álmaim netovábbja, de a 21. századi nőnek ez jutott, hát csináljuk gőzerővel. De olykor mégis beletörik a bicska.

Történt ugyan is, hogy az én 8 éves lányom farsangi bulira készült. A farsangi bulinak pedig sajátossága, hogy mindenki jelmezben érkezik. Egy alternatív valóságban egy jó anyuka maga varrja a gyermekének a farsangi jelmezt, na de az igazság az, hogy ez teljességgel lehetetlen, így kitaláltunk egy olyan megoldást, ami mind a kettőnknek megfelel. Nálunk is, mint most szerintem valamiennyi gyermekes családban jégvarázs láz van, bedobtam hát a jokert: Mit szólna hozzá, ha Elzának, vagy Annának öltözne a farsangi mulattságon! A sikerem elsöprő volt, hiszen a Jégvarázs most a legeslegmenőbb mese a világon, már vagy 120-szor láttuk, és az egész család, beleértve a 87 éves nagypapámat, aki félig siket is tudja, hogy a legfontosabb az, hogy „legyen hó”! Így az én kis drágám nagyon boldog volt a nem túl eredeti ötletemtől, és már csak azt kellett kitalálnunk, hogy Elza legyen, vagy Anna.

Az ember azt gondolná, hogy ez egy nagyon egyszerű, eldöntendő kérdés, de nem így van. Mind a két szereplőnek nagyon sok előnyös tulajdonsága van, Anna jóságos, bátor és kedves, Elza meg mégis csak egy királynő, szóval nem egyszerű a döntésén belátom. Olyannyira nem, hogy sikerült ezen a kérdésen egy egész hetet görcsölnünk, míg végül megszületett a nagy döntés: legyen Elza. Esetleg, jövőre meg szóba jöhet az Anna jelmez, csak hogy igazságosak legyünk. Az egyetlen problémát már csak az okozta, hogy mivel a gondolkodás nagyon elhúzódott, már csak 3 nap maradt a farsangi ünnepségig. Aki gyakorló anyuka, nagyon jól tudhatja, hogy farsang előtt 3 nappal Elza jelmezt szerezni maga a lehetetlen küldetés. Nem is gondoltam, hogy ennyire kapós, vagy ha mégis, reméltem, hogy a boltok jól betartalékolnak majd belőle. De a valóság az, hogy szabadságot kellett kivennem, és egy egész napon keresztül jártam a jelmezkölcsönzőket, de nem találtam Elza jelmezt. Megsemmisülve mentem haza. Teljesen biztos voltam benne, hogy óriási botrány lenne belőle, ha megpróbálnám beadagolni, hogy öltözzön valami másnak, ráadásuk Elzát megszülni is egy egész hétig tartott, nem akartam még egy tortúrát, mert akkor már egészen biztos, hogy kicsúsztunk volna az időből! Felmerült a fejemben, hogy mégis csak megvarrom án, de mivel még soha életemben nem vartam, és mikor anyám megpróbált megtanítani, majdnem agyvérzést kapott, úgy döntöttem, inkább ezt az ötletet engedjük el. Bánatosan kezdtem el böngészgetni a neten az esélytelenek nyugalmával. Persze, felmerülhet a kérdés, hogy miért nem ezzel kezdtem, de kizártnak tartottam, hogy bárhonnan eljuttassanak hozzánk egy jégvarázs jelmezt 3 nap alatt, farsang előtti héten. Mivel más mentsváram nem maradt, mégis elkezdtem nézelődni, és kb. 1 percen belül megtaláltam a megoldást. Nem is hittem el, komolyan mondom, hogy ilyen létezik, de mégis.

Ahogy beírtam a keresőbe, hogy jégvarázs jelmez szinte azonnal rábukkantam a játékwebshop oldalára, ahol több féle Elza jelmezt, és még Elza parókát is találtam. Féltem egy kicsit, hogy már üres lesz a raktárkészlet, vagy pont az én gyerekem méretében nem lesz, de szerencsém volt, mert pont volt még Elza jelmez. Mivel a weboldalon azt írták, hogy a megrendeléskor jelzik a szállítási időt, így nem fűztem hozzá sok reményt, de lévén, hogy más választásom nem volt, és ismerem az internetes vásárlás szabályait, nem gatyáztam, megrendeltem, lesz a mi lesz. És láss csodát, végre megtalálta a szerencse, ugyan is a szállítási idő 2 nap, azaz pontosan a farsangi buli előtti napra meg is érkezik a jelmez, így ha kicsit kell még rajta igazítani, azt is meg tudjuk majd tenni. Majd kiugrottam a bőrömből örömömben. Mivel kevés az időm, és emiatt sokat rendelek az interneten, elég jól ismerem a futárt, aki a környékünkön hordja ki a csomagokat. Az érkezés napján már reggel hívtam is, hogy nála van-e a csomagom, és megnyugtatott, hogy igen, ne pánikoljak, minden rendben, nemsokára ki is hozza, ami persze így is lett. Én egész délelőtt az iroda ajtajában állva telefonáltam, és úgy vártam a futárt, még véletlenül sem akartam esélyt adni neki, hogy elkerüljük egymást, vagy elfelejtsen, de végül persze minden rendben ment.

 

A jelmez pedig tökéletes volt, pontosan olyan, mint amilyet elképzeltünk, mint amilyen Elza ruhája volt a jégvarázsban, a paróka pedig teljesen eredetivé tette az összhatást. Mérhetetlen boldogságot éreztem, hogy annak ellenére, hogy mennyire elbénáztam, és a halogatásból adódóan majdnem tönkretettem a gyerekem farsangi buliját, mégis sikerült végül összehozni, és még csak nem is akár hogyan.

 

A játékwebshop oldalát pedig egyéletre megjegyeztem. Persze azért is, mert nagyon megbízhatóan, és időben küldték, amit kell, de azért is, mert elképesztően széles választékban árulnak játékokat, meg gyerekeknek való mindenféléket. Ez pedig egy nagyon hasznos információ, jó tudni, mielőtt anya elbénázza még a Mikulást, a karácsonyt, esetleg a gyerek születésnapját. Jó tudni, hogy rájuk lehet számítani, és nem csak gyorsan, de kifogástalan minőségben prezentálják a terméket, amit az ember megrendelt. Sokat gondolkodtam, hogy megtartsam-e az információt magamnak, vagy megosszam másokkal is, de végül arra jutottam, hogy inkább terjesztem az igét. Biztosan nem én vagyok az egyetlen anyuka, aki néha elvérzik a sok munka mellett az anyaság komoly útvesztőjének feladatai között, és nekem is jól jött volna egy tanács, mikor a legnagobb pácban voltam. Ha csak egy anyukának tudok vele segíteni, hogy ezt ide leírtam, már megérte az időbefektetést.

 

Mostanában sokszor észreveszem, hogy az emberek nem valami segítőkészek egymással, és ez nagyon jó lenne, ha nem ebben az irányban haladna. Régen minden egészen másképpen ment, tudtunk örülni egymás örömének, és én nagyon szeretném, ha visszaállna ez a régi rendszer. Szóval lehet, hogy időről időre írni fogok egy-egy bejegyzést arról, hogy oldja meg az anyaság feladatait egy befektetési bankár anyuka, akinek még meghalni sincsen ideje. Ki tudja, Lehet, hogy valaki nagyon sokat fog profitálni belőle. Ha meg mégsem, nekem akkor is jól esik kicsit kiírnom magamból a dolgokat.