Kiváló befektetés, ha ikrekről van szó

Ha épp a befektetésekről kezdünk el beszélgetni a baráti összejöveteleken, akkor szinte sosincs két egyforma ötlet, mindenkinek mást jelent a jó befektetés. Van, aki óvatosan játszik, biztosra megy, van, aki szerint megéri kockáztatni, ha már ezzel foglalkozik az ember, és akkor van az a kategória, akik teljesen más értelmet adnak ennek az egésznek, szinte drámaiak. Ők azok, akik a családot/ gyerekvállalást tartják a legkifizetődőbb befektetésnek, nyílván nem anyagilag értik ezt, hanem inkább egy morális értékrendet tartanak szem előtt.
Elgondolkodtam én is ezen a témán, és arra jutottam, hogy nem is annyira téves ez a válasz, mivel, hogy semmi másban nem rejlik annyi lehetőség, mint egy gyerekben, aki bármire viheti az életben a megfelelő neveltetéssel és hozzáállással. Abban még mindig egyet értek, hogy nem a befektetés a legmegfelelőbb szó erre, de már kezdem érteni, hogy egyesek miért asszociálhatnak akár a gyerekekre is, ha ilyen téma ugrik fel.

Az én társaságomban több anyuka, apuka is van és ebből adódóan elég sokat szoktunk beszélgetni a gyerekvállalásról és ennek velejáróiról. Ilyenkor szinte elkerülhetetlen, hogy szóba jöjjenek az akadályok, amikkel sokan nem számolnak, vagy csak más elképzelésük volt bizonyos dolgokkal kapcsolatban. Az anyukák között megvitatásra kerülhetnek, hogy ki milyen pelenkát preferál, babaételt, cumis üveget, vagy akár babakocsit.
Lilla, az egyik barátnőm, akinek pár hónapja ikrei születtek legutóbb arról beszélt mennyire nehezen talált olyan iker babakocsit magának, ami tetszett volna és árban is elérhető volt számára.
A külalak és a megfizethető ár mellett ilyenkor még rengeteg egyéb tulajdonságot is figyelembe kell venni annak függvényében, hogy milyen gyakorisággal és milyen helyzetekben lesz használatos az a bizonyos babakocsi. Mivel, hogy Lillának ikrei vannak és a nap nagy részében egyedül van velük, kizárt, hogy ölben, vagy hordozókenőben hozza-vigye a babákat a szomszédba, boltba, nagyszülőkhöz, vagy bárhová.
Nem mondom, hogy egy díva alkat, de eléggé nehéz olyan dolgokat ajánlani neki, amibe ne tud belekötni, vagy valami kivetni valót találni. Ebből kifolyólag, az iker babakocsi  böngészés sem ment annyira simán, mint kellett volna.

Kismamaként otthonról kényelmesebb volt keresgélni az interneten, mint szaladgálni boltról boltra, így talált rá egy egész jó babakocsis webshopra, ahol az ikrei számára is talált nem is egy szép darabot. Mivel, hogy a nagyszülőkhöz gyalog nem igazán lehet eljutni két kisgyerekkel, nélkülözhetetlen volt az autós babahordozó is, amit szintén megkapott a babakocsival együtt.
Amikor megmutatta nekünk, hogy melyikre esett a választása, nem kellett sok magyarázatot fűznie hozzá, hogy miért. A babahordózó mellett a szett tartalmazott esővédőt, babatáskát, bevásárló kosarat és még sok minden mást, amire az ember nem is gondolna, hogy mennyire nagy segítség lehet később. Az ülésmagasság, a fogókar, a kerekek mind állíthatóak, ami szintén nem elhanyagolandó, ha hosszútávra kényelmes megoldást keresünk.
A babakocsik.hu-n tulajdonképpen majdnem minden fajta babakocsit megtalálhatunk, kellékekkel, kiegészítőkkel és nem utolsó sorban a modellek és színek között is bőven lehet válogatni.
Ami még előnye lehet ennek a boltnak, az az, hogy a kiválasztott darabot akár házhoz is szállítják, ami sokszor rengeteg idő megtakarítást jelenthet egy ilyen mozgalmas időszakban.

Nekem effajta befektetési tervem a közel jövőre nézve ugyan még nincsen, de azért elmentettem az oldal címét, mert eléggé megtetszett egy pár darab, amit már majdnem most megvennék, ha nem lenne ennyire korai. Jelenleg én még csak azoknál a befektetéseknél tartok, amelyek majd reményeim szerint meg fogják könnyíteni ez a fajta invesztíciót is.