Napelemfarmoké a jövő

Mindig is nagyratörő terveim voltak. Mertem álmodni, és nem voltam rest ezeket megvalósítani – kemény, kitartó munkával, némi szakértelemmel, és odafigyeléssel bármit elérhetünk, amit akarunk, és még az égiek is támogatni fognak bennünket, ha jó célt szolgálunk.

Nem volt könnyű eljutnom idáig, de úgy érzem, hogy abszolút megérte. Olyan tapasztalatokat tudjatok magaménak, olyan helyre jutottam, ahol más nem nagyon járt még.
Persze nem voltam mindig ennyire sikeres, és nem is kell annak lenni folyton, nem az a siker kulcsa, hogy nem hibázunk. Beleférnek a kudarcok is. Ha buktam is némi összeget – kisebbet, vagy akár nagyobbat – igyekeztem továbblépni. Mindig a legjobbaktól próbáltam tanulni, és tudtam segítséget kérni, hogyha elakadtam. Nem tagadom, kellett hozzá egy jó adag szerencse is – fortuna pedig mellettem állt, amikor szükségem volt rá. Mertem kockáztatni, és meg is lett a gyümölcse; hivatalosan is befektetőnek számítok. Célom olyan cégeket támogatni, akik azokat az értékeket képviselik, amik előbbre vihetik a világot.

Mindig is rendkívül fontos volt számomra az energiatakarékos, környezettudatos életmód, hiszen mint tudjuk, ma még talán a pénz számít nagy úrnak, azonban hogyha nem vigyázunk, a bolygó megbosszulja az évszázadokon át tartó mérgezést, és kamatostul behajtja rajtunk, amit többszöri figyelmeztető szóra sem változtattunk meg. Végzettségemet is a környezettel, és szennyezésének hatásaival kapcsolatosan szereztem meg. Tudtam, hogy bár a kis lépések is számítanak, ahhoz, hogy jelentős változást ünnepelhessünk, a globális cégeket kell meggyőzni. Hogyha nekik viszont nincs hasznuk ebből – legalábbis nem kézzelfogható, – addig nem hajlandóak lépést tenni az ügy érdekében. A Föld épsége mintha egyáltalán nem érdekelne senkit, mert azt hiszik, úgy sem élik meg, vagy ez mind csak riogatás, maszlag; pedig véresen komoly a helyzet. A saját mézes madzagukkal kell őket meggyőzni; a pénzzel. Küldetésemnek érzem, hogy nagy – vagy apró, attól függ, milyen szempontból nézzük – lépésekkel elősegítsek még nagyobb változásokat.

Így fektethettem végre napelem farmba. Olyan nagy mennyiségű pénzről volt szó, ami évekig tartó előkészületi munkát igényelt. Egy napelem farm hosszútávú megtérülésű, de annál biztosabb befektetés, aminek hatékonysága azonban nem kérdéses. A fotovoltaikus elemek szinte bármilyen mértékű áramfogyasztáshoz elegendő energiát tudnak biztosítani – csupán a megfelelő méretre és teljesítményre van hozzájuk szükség. Ez az energiatermelési mód garantáltan beváltja a hozzájuk fűzött reményeket.


Szerencsére egyre népszerűbbek hazánkban a megújuló energiaforrások, és már támogatásokat is lehet rájuk kapni. Nem csak egy háromezerfős város, Abaújszántó önkormányzata, hanem a dunaföldvári fémfeldolgozó Kft. – ami komoly gépekkel dolgozó üzem – is belevágott az megújuló energiaforrás előállításába, ezzel nem csak jelentősen csökkentették az anyagi kiadásaikat, hanem ösztönöztek, inspirálnak másokat is.

Ha megszületett bennünk a döntés, hogyan kezdjünk neki?

Bátran merem ajánlani a napelemprojekt csapatát, akiknek eddigi referenciái makulátlanul megállják a helyüket, megbízhatóságukat az információ gazdag weboldaluk is tükrözi. Szakértelmük és hozzáértésük biztosítja a rájuk bízott feladat precíz és szakszerű elvégzését, a tervezéstől a kivitelezésen át. Személyre szabott konzultáció alatt minden esetlegesen felmerülő kérdést megvitatnak ügyfeleikkel, hogy azokat ne érhesse meglepetés. Biztos vagyok benne, hogy újra rájuk bíznám egy napelem farm megépítését, ami értelem szerűen nem kis feladat; magas fokú felelősségérzetet igényel.

Gondoljunk csak bele, mennyi mindent érhetünk el egy napelem farm megépítésével. Nem csak azért érdemes, figyelemreméltó befektetés, mert számos előnnyel jár; csak hasznunk lehet belőle, ha egy ilyen nemes célért teszünk. Miénk a jövő – tegyünk érte, hogy az is maradjon.