Nehezen jött, könnyen ment

Lassan már 2 éve, hogy állást kerestem és egy hosszas próbamunka után, nem kellettem egy befektetési arannyal foglalkozó cégnek.

Az egész úgy kezdődött, hogy felmondtam az akkori munkahelyemen, mert volt egy nagyon biztosnak látszó, másik cég. Mivel sajnos ez nem sikerült, így két szék közül a padlóra estem. Egyébként ez a cég nem rég megkeresett engem, hogy szeretnék, ha náluk dolgoznék, és őszintén sajnálják, de 2 éve elkeveredett a pályázatom. Erről többet nem is írnék, megmondtam nekik, hogy már nem aktuális.
Ezen a ponton kezdtem gőzerővel állást keresni, és így hozott össze a sors, ezzel az arannyal foglalkozó, bécsi céggel. Én Budapesten élek, és az itteni irodába kerestek egy aranykereskedőt. Tapasztalatra nem volt szükség, csupán német nyelvtudásra, ami nekem megvan. Az osztrák tulajdonos eljött Budapestre, hogy interjút csináljon velem, majd kihívott 2 nap próbamunkára a bécsi, központi irodájukba. Miután ezt sikeresen abszolváltam, megkértek rá, hogy bizonyítsak a budapesti irodában is. Ez is gördülékenyen ment, őszintén szólva, nem is nagyon adtak kihívásnak nevezhető feladatot. Majd ezután közölték, hogy mégis csak jobban szeretnének egy olyan embert, akinek tapasztalata van. Bevallom, eléggé elszontyolodtam, de anyukám feldobta a kedvemet, el is mondom mivel.
Annak ellenére, hogy már 32 éves vagyok, akkor ugye 30 voltam, anyukám még mindig szívesen ad ajándékot nekem. Elég szoros a kapcsolatunk, és sokszor meg is lepjük egymást egy színházjeggyel, vacsorával, vagy akár egy pólóval. Anya ezúttal az utóbbit választotta. Az interneten futott bele a lolmarkt.hu névre hallgató weboldalba.
Ez idáig se anya, se én nem ismertük a lolmarkt-ot. Anya tudja, hogy én nagyon szívesen hordok feliratos pólókat, és előszeretettel költöm ilyesmire a pénzemet. Eddig csak egy-egy utazásnál vettem szuveníres üzletekben ilyen ruhadarabot, de ekkor rátalált anya a számomra Kánaánnal egyenlő üzletre.
A lolmarkt.hu pontosan olyan pólókat és pulóvereket árul, amik az én stílusomat képviselik. Szeretem a vicces, az elgondolkodtató és a polgárpukkasztó feliratú pólókat is. A lolmarkt.hu-n számtalan ilyen póló megtalálható. Akkor anya egy pólót vett nekem, amit azóta is szívesen hordok, de én persze utána rendeltem még egy jó pár pólót.
Vicces, de így utólag azt mondom, hogy ennyi áldozatot bőven megért nekem ez, hogy nem vettek fel ide, mert lehet, akkor a lolmarkt.hu-t se ismerném. Ez 2 éve történt, azóta sínen van az életem, szuper munkahelyem van, megházasodtam, és várandós a feleségem. A feleségemet párszor azért sikerült már kiakasztanom, mert lassan már nem férnek el a szekrényben a pólóim, amiket a lolmarkt.hu-ról rendeltem. Amióta terhes, azóta nem igen rendeltem, mert nem akarom idegállapotba hozni. Nálam a pólórendelés olyan, mint másnak az, hogy folyamatosan új telefontokot rendel az internetről, vagy nők esetében a táskavásárlás például. Én úgy vagyok ezzel, hogy nem költök semmi másra a szükségesnél több pénzt, ez pedig tényleg örömet okoz nekem, szóval nem szeretném magamtól megvonni ezt a fajta boldogságforrást.
Azóta is ajánlgattam azon ismerőseimnek, akik szeretik az efféle pólókat, hogy rendeljenek csak ők is a lolmarkt.hu-ról, mert gyorsak, megbízhatóak és a minősége a pólóknak is kiváló volt. Azon kívül, hogy mennyire várom a gyermekem születését, kicsit azt is várom már, hogy ismét „legális” legyen számomra a pólóvásárlás. Biztos, hogy a gyermekemnek is ki fogok nézni egy vagány pólót majd, ha megszületik!