Okos befektetés és konyhabútor ötletek

Egy befektetési cégnél dolgozom a diplomám megszerzése óta. Világéletemben fontos volt számomra a logika, az észszerű döntések, amelyek később megtérülnek. Legyen szó továbbtanulásról, autóról, pénzügyi befektetésről…

Most, hogy belevágtunk a lakásfelújításba, ugyanúgy ez az elv motivál. Szerencsére a férjem ugyanilyen, sosem volt az a típus, hogy aki inkább az olcsóságra, és a pillanatnyi előnyökre koncentrált. Így egy percig sem volt kérdés, hogy akkor vágunk bele a lakásfelújításba, ha kellő pénzügyi keretünk lesz a megfelelő döntésekhez.

A nagyján már túl vagyunk a dolognak, a napokban konyhabútor ötleteket nézegetek. Találtam egy weboldalt, ahol a legfontosabb témák rövid kis cikkekbe vannak rendezve. Például, hogy mit mesélne rólunk a konyhánk vagy hogyan válasszunk konyhabútort, illetve hogy a konyhabútor a családé, és a család tagja is egyben.

Szeretek főzni, és heti 3-4 alkalommal meg is teszem, de ennyire tudatosan még sosem gondoltam végig a kérdést. Hogy milyen lényeges eleme is a lakásnak a konyha és a konyhabútor!

Hiszen ha már csak azt nézzük, hogy a reggeli kávéval ott kezdődik minden napunk, rögtön rájövünk, milyen fontos tér is ez.

De képzeljük el egy napunkat! Szól a cikk felhívása. Hogy is indul egy nap? Egy kávé, és egy könnyű, finom reggeli: tojás, melegszendvics, pirítós… Félálomban, rutinból történik az egész. Ugye? Ideális helyzetben. Ha a konyha olyan, amilyennek megálmodtad, ha a te, a ti igényeid szerint készült. Mi örököltük a konyhánkat, és nem igazán volt lehetőség átrendezni, évek alatt sem bírtam megszokni, még mindig nekimegyek ennek-annak, és ösztönösen a hűtő tetején keresem a mikrót. Most a cikket olvasva jöttem csak rá, hogy ez a reggeli káosz mennyire meghatározza a napomat.

A másik fontos dolog, amire a cikk felhívta a figyelmemet, az volt, hogy ugye a konyhát nagyon ritka, hogy átrendeznénk. Tehát ahogy most megálmodjuk, berendezzük a férjemmel, az bizony jó sokáig úgy maradt, tehát érdemes nagyon alaposan megtervezni, hogy a főzés többet ne szenvedés legyen számomra sem, például. Mert bár imádok főzni, a logikáltlan elrendezés gyakran zavar.

Persze a praktikusságon túl az esztétikum is nagyon fontos, ezt eddig is tudtam (újabb pont, aminek a jelenlegi bútorunk nem felel meg…). Hiszen ahhoz, hogy jól érezzük magunkat, az is elengedhetetlen, hogy a stílusunkat tükrözze a konyha hangulata. Nekem, aki itt kapcsolok ki munka, kiemelten fontos a légkör.

És eljutottunk a cikk legjobb részéhez: hogyan válasszunk konyhabútort? Hiszen a konyhabútor ötletek tárháza végtelen…

Nagyon fontos, hogy a konyhabútor egészen más jellegű bútor, mint a lakásban a többi. Minden fiókja, ajtaja fontos dolgokat rejt, amiket akár naponta használunk, így fontos, hogy kéznél legyenek, és a bútor bírja az igénybevételt.

Az első dolog az alapanyagok tárolása. Nálunk például nincs kamra, és a cikk felhívja a figyelmet arra, hogy ilyen esetben a tűzhelytől lehető legmesszebb eső helyen kell tárolni. Érdemes már az elején berajzolni az alaprajzon, hogy ez hová esik. És a szekrények belső elrendezése is nagyon fontos!

A cikk még folytatódott, de úgy gondoltam, ezt már úgyis együtt tervezzük majd Matyival, így együtt érdemes majd átböngésznünk a szempontokat és döntenünk. Mindenesetre nagyon sok hasznos ötlettel és infóval lettem gazdagabb, így már nem is tűnik olyan ijesztőnek egy konyhabútor tervezése!