Takarékos befektetés – napelem

Befektetőként dolgozom már 10 éve. Szeretek pénzügyekkel foglalkozni és jó befektetéseket összehozni az ügyfelem számára és saját magam részére is. Ezt az üzleti énemet nem nagyon tudom levetkőzni a mindennapokban, munkahelyen kívül sem, minden családi pénzmozgásra befektetésként tekintek, és eszerint vizsgálom, hogy mennyire éri meg az adott dolog.

Ez a hozzáállásom érvényes a cipővásárlásra és az autóvásárlásra is. De nemrég még egy ezeknél is nagyobb befektetési lehetőség jött velünk szembe. Vagyis az túlzás, hogy szembe jött velünk, a feleségem kitalálta, és azóta ezzel nyúz, hogy vágjunk bele. Ez pedig nem más, mint hogy szereltessünk napelemet a házunkra.

Ez mind szép és jó elgondolás, de azért én szeretem kicsit körbejárni a dolgokat, mielőtt fejest ugrunk egy ilyen projektbe. Utána néztem az interneten a napelemeknek, és találtam egy igazán hasznos oldalt. Ez a Pentele Solar Kft. honlapja, ahol világosan és érthetően elmagyarázzák a napelemek működését, és hogy miért érdemes beruházni egy napelem rendszerre.

Ilyen érvek vannak, mint például jelentősen csökkenti a rezsi költségeit, és környezetbarát megoldás, hiszen megújuló energiaforrás felhasználásáról van szó.

Megtudhatjuk, hogy milyen rendszer lenne megfelelő a házunkra (a miénkre a 4 kw napelem rendszer), és hogy nem csak a nap fényét, hanem a szórt fényt és a mesterséges fényt is tudja hasznosítani a napelem.

De nem ezekkel az érvekkel fogtak meg, hanem azzal, hogy segítséget nyújtanak abban, hogy kiszámolhassuk a saját ingatlanunk paramétereinek segítségével, hogy ez a befektetés nekünk mennyi idő alatt térülne meg. Na, ez már tetszett. Ki is számoltam, és nagyon kedvező eredményt kaptam. Ezért a múlt héten leültünk a gép elé a feleségemmel, és árajánlatot kértünk ettől a cégtől. Elég hamar beindult a folyamat, és már biztos, hogy a papírmunka lebonyolítása után elkezdődhet a felszerelés és büszke napelem tulajdonosok leszünk. A feleségem nagyon boldog, mert fontos volt neki ez a projekt, és én is örülök, hogy sikerült egy jó befektetést csinálnunk.